bummer jaarhoroscoop


WATERMAN 21 januari t/m 18 februari
Liefde Je relatie loopt in de loop van het jaar een flinke deuk op omdat partner meer van de hond houdt dan van jou. In het najaar ontdek je dat jij eigenlijk ook meer van de hond houdt. Er is een nieuwe balans. Als de hond eind november onverwacht overlijdt, komt jullie verhouding op losse schroeven te staan.
Werk Je dacht dat het niet mogelijk was, maar je werk wordt nog saaier dan het nu al is. In november is het zo erg dat je gaat gillen.
Gezondheid In de loop van het voorjaar krijg je een rare jeukende uitslag op alle ledematen. Je consulteert een huidarts, een chinese kruidendokter en een rebalancer. Niets helpt. Het verdwijnt even snel als het opgekomen is in het najaar van 2017.

VISSEN 19 februari t/m 20 maart
Liefde Ook dit jaar gaat het niet lukken om een fijne stabiele relatie te krijgen. Er zijn wat one-nightstands maar daar word je eigenlijk alleen maar nog ongelukkiger van.
Werk Je nieuwe collega haalt je in en je gaat solliciteren op andere banen. Je wordt dit jaar en ook in 2017 niet uitgenodigd voor een gesprek.
Gezondheid Op vakantie in Afrika loop je een onbekende bacterie op. Je verdrijft hem met een rituele reiniging. Daarbij beschadig je de darmen en heeft je darmflora en -fauna lang nodig om weer tot bloei te komen.

RAM 21 maart t/m 20 april
Liefde Je verveelt je in je relatie en gaat op zoek naar opwinding buiten de deur. De SOA die je daar oploopt sluimert het hele jaar maar wordt net voor Kerst ontdekt door je partner.
Werk Het bedrijf waar je werkt gaat in de tweede helft van 2015 failliet. Voor het zover is, is er een periode van grote onzekerheid en blijken je collega’s allemaal te vechten voor hun positie. Je wint niet.
Gezondheid Je slaapt slecht door alle onrust in je leven. De slaappillen die je gaat slikken werken slechts een paar uurtjes, maar je raakt er wel aan verslaafd.

STIER 21 april t/m 21 mei
Liefde Er zijn in het voorjaar 5 mensen verliefd op je. Lange tijd kan je niet kiezen. Als je in de nazomer dan toch je keuze maakt, is die persoon net op iemand anders verliefd geworden.
Werk Jouw werk blijkt een uitstervend ambacht te zijn. Door internet is wat jij doet helemaal overbodig geworden. Je eet je huis op en vraagt een uitkering aan.
Gezondheid In januari start je met hardlopen. In februari krijg je een blessure die maar langzaam geneest. In juni trek je je hardloopschoenen weer aan, maar nog voor het einde van de straat schiet er een zweepslag in je rechterkuit.

TWEELINGEN 22 mei t/m 21 juni
Liefde Na een eindeloze reeks internet-dates gooi je in het najaar de handdoek in de ring. Voor jou geen ongemakkelijke ontmoetingen in stationsrestauraties meer dit jaar. Je huilt hard bij de kerstuitzending van ‘All you need is love’.
Werk Door een reorganisatie moet je vanaf maart elke dag naar de andere kant van het land. Je nieuwe collega’s zijn eenkennig en negeren je. Je takenpakket lijkt in het begin uitdagend maar verveelt al snel.
Gezondheid Je conditie is beroerd. Om daar verandering in te brengen neem je een abonnement op de sportschool. Na 3 maanden heb je door dat het erg saai is en je stopt abrupt. Je conditie zakt snel weer in.

KREEFT 22 juni t/m 23 juli
Liefde Je poes wordt volwassen, is veel weg van huis en heeft meer oog voor katers dan voor jou. Je hamster overlijdt in de tweede helft van juli.
Werk De collega, die tegenover je zit, vindt een andere baan. Met je nieuwe collega klikt het niet. Hij heeft een raar gevoel voor humor en een beangstigende lach. Je betrapt hem een keer terwijl hij aan de zitting van je stoel snuffelt.
Gezondheid Doordat je de jaarlijkse controles op je cv ketel hebt genegeerd, ontploft je huis. De lichamelijke schade valt mee, want je was net buiten je poes aan het zoeken. De psychische impact is wel groot: je hebt in één klap een fobie voor harde knallen. Oud en nieuw breng je door onder het krukje op de badkamer.

LEEUW 24 juli t/m 23 augustus
Liefde Na jarenlang als single geleefd te hebben, vind je begin januari een lieve partner. Het voelt zo meant-to-be dat jullie na 3 weken gaan trouwen en samenwonen. Je merkt al snel dat je single-leven zo gek nog niet was. Na een knallende ruzie over de inrichting van de vaatwasser, vraag je de echtscheiding aan. Het wordt een slepende kwestie die pas eind november eindigt.
Werk Door de scheidingsperikelen presteer je fors minder in je veeleisende job. Je positie in het managementteam wordt niet verlengd en je salaris daalt aanzienlijk. Je verruilt noodgedwongen de AH excellent-produkten voor de kant-en-klaar maaltijdzakken van de Action.
Gezondheid Door een tekort aan vitamines ontwikkel je scheurbuik. Na een korte opname in het ziekenhuis herstel je moeizaam.

MAAGD 24 augustus t/m 23 september
Liefde Communiceren was al nooit de sterkste kant van je partner. Halverwege 2016 bereikt het een dieptepunt. De enige woorden die er uit komen zijn ‘nee’ en ‘nou en?’. Jullie gaan in relatietherapie. De therapeut ziet er halverwege de tweede sessie geen heil meer in en verlaat overstuur de kamer.
Werk Je vindt je huidige werk niet meer leuk en je laat je omscholen tot kraanmachinist. Maar omdat alle Maagden van Nederland dat ook doen blijkt de beloofde baangarantie niet veel waard. Je belandt in de WW.
Gezondheid Niet werken is niet goed voor jouw mentale gezondheid. Je krijgt depressieve en destructieve gevoelens en gaat veel drinken. Hier blijf je eigenlijk heel je leven last van hebben.

WEEGSCHAAL 24 september t/m 23 oktober
Liefde Je partner ontdekt dat je niet vreemdgaat. En dat terwijl jullie een vrije relatie hebben. Dit zorgt voor extreme spanningen en een krampachtig sex-avontuur na de vrijmibo met je leidingevende.
Werk Je collega’s hebben jullie erotisch rendez-vous ontdekt en vertellen het aan de echtgenoot. Je leidinggevende moet kiezen tussen jou en de echtgenoot en kiest niet voor jou. Je wordt weggehoond.
Gezondheid Je verliest veel gewicht door alle zorgen. Je figuur gaat er aanzienlijk op vooruit maar omdat je altijd zorgelijk kijkt, ontwikkel je diepe rimpels en wordt je per saldo niet aantrekkelijker.

SCHORPIOEN 24 oktober t/m 22 november
Liefde Je gaat samenwonen met een, op het eerste oog, lieve partner. Maar al snel merk je dat hij/zij een geniepige feeder is. Voordat je het doorhebt weeg je meer dan 100 kilo en ben je zwaar suikerverslaafd.
Werk Je moet je baan opgeven want je past niet meer in je werkuniform.
Gezondheid Het glazuur op je tanden en kiezen heeft het zwaar te verduren. Je gebit stort in de tweede helft van oktober in. Net na de Kerst kan je, na de nodige klikimplantaten, weer eten.

BOOGSCHUTTER 23 november t/m 22 december
Liefde Veel bewonderaars dit jaar voor de Boogschutter. Vele kortstondige affaires later (soms wel drie tegelijk) komt er een zwangerschap in het spel. Wie is de vader? Of: ben ik wel de vader?
Werk Tijdens een teambuildingsweekend in de Ardennen ontdekt je baas dat je een einzelgänger bent. Je wordt gestraft je met een 0-urencontract en verbannen naar de flexibele schil.
Gezondheid Moe moe moe: zo voel je je tot half december. Daarna gaat het ietsje beter.

STEENBOK 23 december t/m 20 januari
Liefde Jij en je partner runnen een gesmeerd huishouden. Om de relatie spannend te houden gaan jullie vanaf april iedere maand samen een avondje uit. Helaas hebben jullie elkaar niet veel te vertellen en zijn jullie meestal voor elven weer thuis. Na de zomer gaan jullie daarom veel naar de film.
Werk Je wordt gepromoveerd tot leidinggevende. Maar al snel blijkt dat je geen natuurlijk gezag hebt. Je ondergeschikten dollen je voortdurend. De cursus Inspirerend Leiderschap slaat niet aan en je keert in maart alweer terug naar je oude baan die nu geen voldoening meer geeft.
Gezondheid Geen grote problemen dit jaar, enkel een klein ongemak: in de eerste helft van mei ontdek je dat je aambeien hebt. Je bestelt via internet een middeltje dat bezorgd wordt in een neutrale bruine envelop. Na 3 maanden zijn de grootste exemplaren geslonken tot formaat erwt. Met sinterklaas krijg je als surprise van de jongste een grote, van papiermaché geknutselde, tube Sperti-zalf.