bummer weet ook geen raad, deel 2


BUMMER krijgt bakken vragen van lezers die ergens mee zitten. We doen ons best je te helpen, ook al is dat soms moeilijk. Zit je ergens over te piekeren en kom je er niet uit, schroom niet en laat het ons weten via info@bummermagazine.nl. Hier alvast een greep uit de brieven die we gisteren binnenkregen.


 

Beste Bummer,
3 maanden geleden ben ik bevallen van een gezonde zoon. Het was een hele opluchting dat hij niets mankeerde, maar er is wel iets waar ik een ietsiepietsie minder blij mee ben. Dat heeft te maken met hoe mijn baby er uitziet. Hij heeft een best groot voorhoofd, een beetje scheve maar grote neus en een teruggetrokken kin. Het is een heel lief rustig ventje maar elke keer als ik naar hem kijk huiver ik een beetje. Ik heb hem de laatste (koude) weken als we gingen wandelen een bivakmutsje aangedaan. Nu is mijn vraag: op welke leeftijd kan je eigenlijk beginnen met cosmetische chirurgie?
Afzender: een anonieme moeder

Heel goed dat u deze vraag stelt. Met cosmetische chirurgie beginnen de meeste mensen te laat! Hoe later u een operatie overweegt, hoe meer de lelijkheid door de tand des tijd in het gezicht gekerfd staat en hoe moeilijker het dus wordt om de boel nog enigszins aanlokkelijk te boetseren. Aarzel niet; maak direct een afspraak voor uw baby bij een plastisch chirurg. Het zal de band tussen hem en u alleen maar bevorderen en ook op het kinderdagverblijf zal hij profijt hebben van zijn volmaakte gezichtje. Wat zal hij vertroeteld worden! Iedereen heeft recht op een wolk van een baby en elke baby heeft recht op perfectie. Geef hem die kans.


 

Hallo Bummer,
Ik voel me niet echt blij op feestdagen. De meeste mensen hebben er altijd wel zin in, dan verheugen ze zich bijvoorbeeld op lekker eten of gezellig samen zijn, maar mij kan dat eigenlijk niet zoveel schelen. In eieren zoeken ben ik niet zo goed, ik ben niet koningsgezind en allergisch voor naaldbomen, dus tja, wat moet je dan nog? Ook op mijn verjaardag of die van mijn vriendin voel ik me alsof het, pak ‘m beet, dinsdag is.
Hoe word ik vrolijker op feestdagen?
Groet van Ted

Je bent niet normaal, Ted. Normale mensen vinden feestdagen geweldig. Het zijn de hoogtepunten van het jaar dat voor de rest bestaat uit een monotone reeks van werken, boodschappen doen, eten, drinken en slapen. Neem nou Kerstmis: Weken puzzelen op het menu, daarna lekker veel kerstboodschappen doen in gezellig volle supermarkten. Tijdens de kerstdagen hele dagen kokkerellen terwijl je over verschillende merken borrelnootjes praat met mensen die je normaal nooit uitgenodigd zou hebben (familie). Je werkt veel vet vreemd voedsel naar binnen en drinkt tot je scheel ziet. Dat is toch het einde? Nu vergeten we nog dat je in die periode overal de beste muziek hoort die er is: kerstliedjes!
Als je hier niet van kan genieten, ben je echt heel raar, Ted. Bel morgen maar snel met de dichtstbijzijnde GGZ en dring aan op een grondig geestelijk onderzoek. Sterkte!


 

Beste Bummer,
Ik wil zoveel en doe zo weinig.
Help.
Afzender: M te A

Veel willen en weinig doen? Het lijkt Bummer fantastisch, M te A! Veel mensen willen juist helemaal niks en moeten heel veel. Dan heb jij het zo slecht toch nog niet? Hoe heerlijk is het om lekker in je luie stoel te zitten, voeten op de poef, en te denken: ‘Goh, ik wil best even de ramen lappen’. En dan gewoon blijven zitten! Kind, wat een genot! En daarbij: je bent enorm vooruitstrevend bezig. Helemaal zen. Er wordt al veel te veel gedaan.
Maar mocht je tóch van al dat willen af willen, maak dan eens een lijstje van alle dingen die je wilt. Denk goed na en schrijf alles op, neem daar gerust een paar dagen de tijd voor. Als je zeker weet dat je alles hebt opgeschreven, streep dan elke dag iets door. Meer dingen mag ook. Tot alles is doorgestreept. Daarna wil je niks meer en ben je van je probleem verlost. Je kunt wat gaan doen. Of niet.


Lees ook Bummer weet ook geen raad, deel 1

Tekst: Iris Wolf en Jet Westbroek