vakantiebummerwedstrijd 2016: de uitslag


We werden overstroomd met vakantiebummers;) Omdat het zoveel was, zijn we genoodzaakt slechts een selectie weer te geven van alle inzendingen. De winnaar van de bummermok wordt aan het eind van het artikel bekend gemaakt!


 

freddo_klein

Lieve Bummermensen,
Vorige week was ik in Italië. Omdat een mens niet de hele dag Aperol Spritz kan drinken, bestelde ik maar eens een ijskoffie, althans, dat dacht ik toen ik om een caffe freddo vroeg. Ik zag zo’n smeuïge koude romige cappuccino voor me. Beetje sneu: ik kreeg een plastic bekertje espresso en een plastic bekertje met ijsklontjes… Bummer!
Lieve groetjes, Annemarie

Lieve Annemarie,
Tsss, en die Italianen altijd maar opscheppen over hun koffie. Wat een flutbakkie freddo. Tip: bestel voortaan een cappuccino freddo, dan krijg je er in ieder geval zo’n lekkere schuimlaag op. Lieve groet van Bummer


ravensburger_klein

Het is echt waar! We troffen in een van de slaapkamers van ons vakantiehuis in de Ardennen een originele Ravensburger. Groet, Vonny

Lieve Vonny,
Wij vinden vooral de Ardennen sneu voor je. Zo’n Ravensburger is toch ook wel ontroerend? Al die vakjes inkleuren, tis niet niks hoor. Tip: ga eens wat verder weg op vakantie. Liefs van Bummer


13707687_1617079568603391_2994985038180583771_n 13718712_1617098478601500_3859481246970869400_n 13775590_1617099485268066_576556204555497016_n


Dit soort dingen, mijn hele lijf onder de vlooienbeten! Kreta, voorjaar 2016 (ps. ik lieg hier niet). Over die giga kakkerlak: ook nu weer, ik lieg niet. Op blote voeten naar de douche, aaah gatsie…..

Groet van Arnoud B.

Lieve Arnoud,
Die Grieken, het zijn af en toe viespeuken, hoor. We hopen dat de bultjes inmiddels wat weggetrokken zijn en dat je weer zonder teenslippers durft te douchen. Sterkte en liefs van Bummer


Dat je op een zomeravond heerlijk op een terras zit met uitzicht op zee en een drankje. Dat er dan een ouder echtpaar met zestig kilo stank, (=hond) naast je neerploft. En als die zestig kilo ondraaglijke meur dan all over the place en dan met name in mijn buurt is, de man een halfslachtige poging tot correctie doet (‘Kanjer, AF!’) en dan zegt: ‘Vindt u t erg?’ Als dit geen Bummer is weet ik t ook niet meer…. Kalien Blonden

Lieve Kalien,
Wat heerlijk dat je je zo goed boos kan maken. En terecht hoor; een meurende hond is niet te doen. Het grappige is dat, als wij van Bummer nu een grote hond zien lopen, we vanbinnen moeten lachen en denken: ‘Zestig kilo stank’. Dankjewel! Liefs van het Bummerteam


Inzending van Ivy. de B. te N.

Lieve Ivy,
Schokkend, letterlijk en figuurlijk! Misschien volgend jaar toch maar een huisje huren? Liefs van Bummer


Om een uur of tien doken we ons tentje in. We hadden de nacht ervoor gevlogen en dus weinig geslapen, we waren MOE. Op het moment dat mijn hoofd het opblaaskussentje raakte, begon in het café naast de camping de live band te spelen. Shit. Het was een Turks-achtig jengelgebeuren. Elk liedje leek op elkaar en ging in de laatste minuten steeds sneller. De viool ging dan helemaal los. Toen de liveband om 3.30 (!) stopte had ik voor de rest van mijn leven de schurft aan viool.  De volgende nacht speelde de band weer. Het café aan de andere kant van de camping had deze avond ook een live band. De aangeschafte earplugs hielpen gelukkig wel iets. De dag erna gingen we naar een andere camping, 5 uur reizen verderop. ‘Is it quiet?’ vroeg ik aan de eigenaresse. ‘Yes, very quiet!’ Opgelucht deden we de rugzakken af. ‘And tonight we have live music!’, zei ze blij. Neeeeeeeee! Groet van Juliette

Lieve Juliette,
Het Middelandse Zee-gebied wordt heel de zomer geteisterd door kutmuziek. We raden je aan volgend jaar naar Scandinavië te gaan. Daar hoor je alleen soms een zalm plonzen. Liefs van Bummer


IMG_3970Ook toen we (wat eerder dan gepland) naar huis vertrokken regende het heel hard. Groet van P.L.

Jeetje! Maar je hebt wel een stoere man, P.L.! Liefs van Bummer

 

 

 

 

 


DE WINNAAR VAN DE VAKANTIEBUMMERWEDSTRIJD

Zomervakantie 2016: Ik had 5 weken vrij en ik ging niet weg dus ik had een paar klussen ingepland. Dingen waar je in de loop van het jaar gewoon niet aan toe komt weet je wel. Voor week 1 had ik mijn achtertuintje staan. Een postzegelgroot stadstuintje waar ik de veel te grote pruimenboom uit wilde halen, de bamboe wilde verwijderen, lelijke oude tegels eruit en dan alles egaliseren en herinrichten tot een onderhoudsvriendelijke tuin. Het bleek íets meer werk te zijn dan ik had gedacht: het snoeien van de 30 jaar oude pruimenboom, met een handzaagje, in de bloedhitte….kostte me al die hele eerste week. Daarna moest het snoeiafval nog afgevoerd worden (netjes in bundels van maximaal 1.50 m gebonden, regels van DAR weet je wel) en moest de stam en het wortelstelsel nog uit de grond. Week 2 liep inmiddels bijna tot haar einde. Door naar de bamboe. En ik wist heus wel dat bamboe een woekeraar was en dat het een klus zou worden om deze, ook al 30 jaar oude, bamboe te verwijderen. Maar dat het zó erg was….ik heb gezweet, ik heb gebloed, ik heb gehuild, ik heb een bamboe allergie opgelopen (grote rode plakaten met miniscule jeukende bultjes) de schop van de buurman gemold (brak gewoon af onder mijn immense kracht), ik was de wanhoop werkelijk nabij. Klein lichtpuntje: mijn 14 jarige zoon wilde op een gegeven moment wel helpen (voor 1,50 per uur dan hè; ‘Nee mam, voor niets gaat de zon op’)…en dat was eigenlijk nog het hoogtepunt van de hele bamboe-sessie: mijn puber zien werken. En ik even vanachter het keukenraam toekijken en aanwijzingen geven. Relaxt! Maar…om een lange bummer kort te maken. De vakantie is voorbij. Mijn tuin is leeg. Maar dan ook echt léég. Het is een zandbak, op goede dagen kan ik er met een beetje fantasie een privé-strand in zien. Manlief heeft al besloten een paar dagen vrij te nemen want…..oh lord ik hoop dat we voor de herfstvakantie deze klus geklaard hebben. Over die andere klussen die ik ingepland had voor de vakantie maar te zwijgen…. Groet van Nienke

Lieve Nienke,
Niet op vakantie en dan ook nog dit! Gelukkig hebben wij van Bummer er wel erg om gelachen want je hebt het heel fijn opgeschreven. En je hebt er de bummermok mee gewonnen. Veel plezier ermee! Liefs van Bummer

Nienke staand klein

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save